Armela Goloman odbranila magistarski rad

Armela Goloman je 1.7.2017. godine u sali 4 Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga u Srednjobosanskom kantonu u periodu 2010-2015.godine“, pred komisijom koju su činili: doc.dr. Halid Ganija, prof. dr. Hana Korać i prof. dr. Gordana Mršić, te stekla akademsko zvanje magistra prava – uža naučna oblast krivičnopravna.

Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih sredstava te njihova osvisnost utiče na učestalost pojave kriminaliteta u društvu. Postoji razlika u vrsti krivičnog djela između ovisnika i onih koji nisu ovisnici. Dužina ovisničkog staža dovodi do pojave različitih krivičnih djela; isto tako sama dužina konzumiranja opijata, te želja za nečim više, što zahtjeva više novca može da bude veliki faktor kod ovih osoba koji dovodi do počinjena krivičnih djela. Postoje razlike u oblicima asocijalnih i društveno neprihvatljivih oblika ponašanja kod osoba ovisnika koje su počinile krivično djelo u odnosu na osobe koje su počinile krivično djelo i nisu ovisnici.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Armela Goloman odbranila magistarski rad