Alisa Lekić odbranila magistarski rad

Alisa Lekić je 08.04.2017. godine, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Ugovor o zakupu sa posebnim osvrtom na zakup poslovnih prostorija“, pred komisijom koju su činili: prof. dr Ismet Alija, doc. dr Senad Bajrić i doc. dr Izet Laličić, te stekla akademsko zvanje magistar prava, uža naučna oblast građanskopravna.

Ugovor o zakupu je fleksibilan pravni instrument pomoću kojeg je moguće izvesti najraznovrsnije operacije i proizvesti pravna dejstva vezana za zakup poslovnih prostorija i zakup stvari uopće. U BiH, zakonodavno uređenje zakupa poslovnih prostorija i zakup stvari uopće, sadrži adekvatnu baznu osnovu, s tim da bi evropska iskustva svakako doprinijela značajnoj nadogradnji istog. Ugovor o zakupu kroz uobličavanje pravnorelevantne volje ugovornih strana i regulisanje discipline njihovog ponašanja pruža adekvatnu zaštitu prava i obaveza ugovaračima u zakupodavnom odnosu.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Alisa Lekić odbranila magistarski rad