Agnes Šabanova odbranila magistarski rad

Agnes Šabanova je 25.1.2017. godine u 14:00 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Prava stranih državljana u BiH“, pred komisijom koju su činili: prof. dr Džemal Najetović, prof. dr Zijad Hasić i prof. dr Ferid Otajagić, te stekla akademsko zvanje magistr prava – uža naučna oblast međunarodnopravna.

Za vrijeme boravka stranca u Bosni i Hercegovini, stranac uživa punu zaštitu i gotovo se izjednačuje s građanima zemlje u pogledu temeljnih prava i sloboda. Prava stranaca se definišu kao javna i privatna prava. Okosnicu institucionalnog okvira imigracija u Bosni i Hercegovini predstavlja Služba za poslove sa strancima. Boravak stranca u Bosni i Hercegovini može biti vizni, bezvizni, privremeni i stalni, te svaka vrsta mora imati pravni osnov.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Agnes Šabanova odbranila magistarski rad