Konkurs za izbor u sva zvanja nastavnika i saradnika na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, Decembar 31.12.2015. godine

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Travniku broj: 638/15 od 23.12.2015. godine, Pravni fakultet Univerziteta u Travniku raspisuje

 

KONKURS

za izbor u sva zvanja nastavnika i saradnika na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku

 

1. Građanskopravna naučna oblast – 1 nastavnik

2. Međunarodnopravna naučna oblast – 1 nastavnik

3. Historijskopravna naučna oblast – 1 nastavnik, 1 saradnik

4. Javnopravna naučna oblast – 1 nastavnik

5. Ekonomskopravna naučna oblast – 1 saradnik

 

Uslovi konkursa: pored opštih uslova, kandidati za izbor moraju ispunjavati i uslove propisane Zakonom o visokom obrazovanju SBK/KSB (Službene novine, SBK/KSB br. 4/13).

Za izbor u nastavničko zvanje kandidati ovisno o stepenu izbora obavezno prilažu: prijavu na konkurs, biografiju, dokaz o završenom III ciklusu studija, spisak knjiga te naučnih radova objavljenih u relevantnim publikacijama, dokaz o objavljenim knjigama, stručnim radovima, udžbenicima, monografijama, originalnom stručnom uspjehu, kao što je projekt, patent ili originalna metoda, izvod iz matične knjige rođenih, CIPS i uvjerenje o državljanstvu, a u slučaju izbora u viša zvanja kandidat treba da dostavi i dokaze o mentorstvu u postupku izrade doktorskih disertacija ili magistarskih radova (odluke o imenovanju) te prethodne odluke o izboru u naučnonastavno zvanje.

Za izbor u zvanje saradnika kandidati obavezno prilažu: prijavu na konkurs, biografiju, dokaz o završenom I odnosno II ciklusu studija, dokaz o visini prosječne ocjene ostvarene u toku studija (uvjerenje o položenim ispitima), izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu.

Ako je diploma stečena u inostranstvu, kandidat je obavezan dostaviti i rješenje o nostrifikaciji ili priznavanju iste u Bosni i Hercegovini.

Svu neophodnu dokumentaciju za izbor kandidati su dužni dostaviti na adresu: Pravni fakultet Univerzitet u Travniku, Azapovići br. 439, 71250 Kiseljak.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Konkursi Konkurs za izbor u sva zvanja nastavnika i saradnika na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, Decembar 31.12.2015. godine