Printaj ovu stranu

PRIPREMNI SEMINAR ZA POLAGANJE PRAVOSUDNOG ISPITA

Pripremate se za polaganje pravosudnog ispita?

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku organizira pripremni seminar za polaganje pravosudnog ispita prema Programu pravosudnog ispita na nivou Bosne i Hercegovine koji je donesen i objavljen u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine, broj 31/15.

Program seminara se održava tokom 14 dana (dani vikenda), u periodu od 10:00 do 16:00 sati i to:

• Građansko sa porodičnim pravom (5 dana)

• Krivično pravo (4 dana)

• Ustavno pravo i organizacija pravosuđa (1 dan)

• Privredno pravo (2 dana)

• Upravno i radno pravo (2 dana)

U okviru seminara planirano je da se realiziraju i praktične vježbe za polaganje pismenog dijela ispita iz Krivičnog i Građanskog prava, odnosno pisanje presuda. Predavači na seminaru su ispitivači državne Komisije za polaganje pravosudnog ispita.

Prijava za seminar

Kandidati zainteresirani za pohađanje seminara prijavljuju se putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefona 030 870 371

Cijena seminara

Cijena seminara po polazniku iznosi 800,00 KM, a zainteresirani kandidati će podatke o uplatiti dobiti nakon potvrđene prijave.

Početak seminara

Seminar počinje 10. marta 2018. godine, i održava se tijekom 7 vikenda. Nakon okončanja seminara kandidati dobijaju certifikat o pohađanju seminara.

Mjesto održavanja seminara

Seminar će se održavati u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, Azapovići 439, Kiseljak, u ovisnosti od pristiglih prijava.