Pravni fakultet ugostio rumunskog stručnjaka za krivično pravo

25.05.2011. godine Pravni fakultet u Kiseljaku je posjetio gospodin Virgil Constantin Ivan Cucu. Ovaj rumunski stručnjak za krivično pravo održao je na Fakultetu predavanje na temu ''ILECUs (Međunarodna policijska jedinica za saradnju) i Pravda i unutrašnji poslovi (Regionalna i europska perspektiva)".

Gospodin Virgil Constantin Ivan Cucu je rukovodilac Jedinice za pravosuđe i unutarnje poslove Regionalnog vijeća za saradnju (RCC-a) i stručnjak za krivično pravo. Radio je 29 godina u različitim rumunskim pravosudnim institucijama kao tužilac, direktor za međunarodnu suradnju i generalni savjetnik tužitelj, suradnik-sudac u Visokom kasacionom sudu, direktor za odnose s javnošću Ministarstva pravosuđa, sprečavanje kriminala i korupcije unutar Ministarstva pravosuđa, kao i inspektor vanjskih poslova u Ministarstvu vanjskih poslova. Između ostalog,  gospodin Cucu je pridonio i uspostavi Međunarodnog krivičnog suda i osnivanju Međunarodnog udruženja tužilaca.

Na Pravnom fakultetu u Kiseljaku održao je predavanje studentima III godine i postdiplomcima na krivičnopravnoj katedri. Po završetku predavanja dekan Fakulteta, doc. dr. Mensur Kustura, uručio mu je zahvalnicu.

Vi ste ovdje: Početna Naučni rad Seminari Pravni fakultet ugostio rumunskog stručnjaka za krivično pravo