Na Pravnom fakultetu upriličena promocija Tursko-bosanskog pravnog leksikona (sa latinskim izrekama) mr. iur. Emine Karo

U subotu, 24.1., u 11:30 sati u amfiteatru 3 Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku upriličena je promocija Tursko-bosanskog pravnog leksikona (sa latinskim izrekama) autorice mr. iur. Emine Karo. Promotori knjige bili su prof. dr. Sead Dizdarević, doc. dr. Sajim Jorgun i doc. dr. Pelin Pinar Özden, a moderator promocije mr. sci. Ajla Škrbić.

Svi promotori složili su se da je ovaj pravni leksikon znalački napisan, te da će biti koristan ne samo studentima prava, već i jezičarima – takođe, ne samo studentima iz Turske, koji u sve većem broju studiraju na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, nego i svim ostalim studentima i pravnicima balkanskih zemalja. Na promociji je istaknuto da ovaj leksikon možemo posmatrati kao most koji spaja dvije zajednice koje ne govore istim jezikom, i kao izdanje koje treba biti od pomoći u jačanju odnosa i podsticanju međunarodne saradnje između BiH i Turske.

Promociji su prisustvovali profesori i asistenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, te zaista veliki broj studenata i gostiju, čime je dokazano da je prvi tursko-bosanski pravni leksikon zaista bio potreban.

Inače, biblioteka Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku sadrži preko 7.000 izvora literature. U skladu sa svojom misijom i vizijom Fakultet radi i na izdavanju vlastitih materijala i udžbenika. Na dan promocije bila je upriličena i izložba posljednjih publikacija Univerziteta u Travniku.

Vi ste ovdje: Početna Naučni rad Promocije knjiga Na Pravnom fakultetu upriličena promocija Tursko-bosanskog pravnog leksikona (sa latinskim izrekama) mr. iur. Emine Karo