Admir Bešlija odbranio magistarski rad

Admir Bešlija je 23.12.2017. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Reforma javne uprave s posebnim osvrtom na poštovanje državnih prihoda“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Mensur Kustura, prof. dr. Ferid Otajagić, i doc. dr. Djelza Alija-Selmanović te stekao akademsko zvanje magistra prava javne uprave.

Javna uprava u Bosni i Hercegovini kroz razdoblje različitih državno-političkih sistema doživjela je čitav niz promjena, iako su se desili određeni pomaci u sistemu uprave, do sada nije dovoljno učinjeno i ponuđeno s obzirom na aktuelnu političku situaciju, te obavezom intezivnijeg približavanja uslovima EU integracija poštivajući državne prihode. Bosanskohercegovačka javna uprava posjeduje kapacitete za ispunjavanje obaveza prema EU u smislu njene reforme, ali je neophodno još više raditi na usavršavanju i stvaranju povoljnijih uslova reforme javne uprave. Sistem upravljanja uspostavljen u Daytonu funkcionalan je samo uz podršku međunarodne intervencije.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Admir Bešlija odbranio magistarski rad