Adela Selmanović odbranila magistarski rad

Adela Selmanović je 20.12.2017. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Narko kriminal: Krivičnopravni i kriminalistički aspekt“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Almin Dautbegović, prof. dr. Nedžad Korajlić i doc. dr. Emir Dudo, te stekla akademsko zvanje magistar prava - uža naučna oblast krivičnopravna.

Narko kriminalitet u Bosni i Hercegovini je prisutan u sve složenijim oblicima ispoljavanja. Suzbijanje organizovanog narko kriminaliteta je moguće samo uz pravilno i kvalitetno poznavanje taktičkih i tehničkih metoda koje se primjenjuju u kriminalističkoj praksi i kriminalističkoj aktivnosti. U našoj državi je izgrađen normativno pravni i kriminalistički okvir koji omogućava adekvatno suprotsavljanje narko kriminalitetu. Kriminalistička i krivično pravna djelovanja nisu adekvatno usmjerena prema suprotsavljanju narko kriminaliteta u Bosni i Hercegovini.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Adela Selmanović odbranila magistarski rad