Amar Beganović odbranio magistarski rad

Amar Beganović je 28.10.2017. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Uloga i značaj posebnih istražnih radnji u istraživanju krivičnih djela organizovanog kriminala“, pred komisijom koju su činili: prof. dr Hana Korać, prof. dr Osman Jašarević, i doc. dr Sadmir Karović te stekao akademsko zvanje magistra prava – uža naučna oblast krivičnopravna.

Posebne istražne radnje predstavljaju savremene metode suprostavljanja najtežim oblicima kriminaliteta, tj. posebne istražne radnje omogućavaju efikasno suprotsavljanje ovom vidu kriminaliteta. Uvažavajući činjenicu da tradicionalne metode suprostavljanja organizovanom kriminalu nisu dovoljne, akcent se stavlja na savremene metode u otkrivanju i istrazi ovih krivičnih djela, kao što su posebne istražne radnje. Primjenom posebnih istražnih radnji nesumnjivo se povećava efikasnost agencija za provođenje zakona u suprotstavljanju kriminaliteta, dok se s druge strane privremeno ograničavaju ustavna prava i slobode lica prema kojima se primjenjuju navedene mjere i radnje.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Amar Beganović odbranio magistarski rad