Bečirbašić Edin odbranio magistarski rad

Bečirbašić Edin je 15.12.2016. godine u 13:00 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Ustavne garancije prava na rad i radne statuse zaposlenika u privredi BiH“, pred komisijom koju su činili: prof. dr Mensur Kustura, prof. dr Sead Dizdarević i prof. dr Ismet Alija, te stekao akademsko zvanje magistra prava – javna uprava.

Vlasnički kapital predstavlja udruženi kapital definisanih vlasnika kapitala koji svoj kapital udružuju u neki od oblika dioničkih društava. Dioničko društvo je najuobičajnija forma i naziv za određenu korporaciju, preduzeće, dioničko društvo ili akcionarsko društvo. Vlasnici kapitala udruženi su u organe dioničkog društva kao što su skupština dioničara i nadzorni odbor, te u stručne organe koje ne čine vlasnici kapitala već eksperti koji se nalaze u odboru za reviziju i u menadžmentu – upravi dioničkog društva. Predmet istraživanja bio je usmjeren ka cilju istraživanja, u smislu da se različitim metodama istraživanja na bazi komparativnog - uporednog posmatranja dođe do jasnih spoznaja koliki je nivo organizovanosti korporacija i nivo korporativnog upravljanja u Bosni i Hercegovini u odnosu na korporacije u zemljama Zapadne Evrope, korporacije u zemljama koje su bile u tranziciji, a sad su članice EU i okruženju – zemljama koje su na evropskom putu da postanu članice EU kao što je i BiH.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Bečirbašić Edin odbranio magistarski rad