Samir Buljina odbranio magistarski rad

Samir Buljina je 19.11.2016. godine u 14:00 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Ugovori upravog prava s posebnim osvrtom na javne nabavke“, pred komisijom koju su činili: prof. dr Zijad Hasić, prof. dr Ferid Otajagić i prof. dr Nedžad Ajnadžić, te stekao akademsko zvanje magistra prava – uža naučna oblast javnopravna.

Adekvatno nacionalno zakonodavstvo i efikasno pravosuđe utiču na kvalitet inkorporiranja pravnih normi koje se kao novina prihvataju u naš pravni sistem a rezultat su obaveznog harmoniziranja domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom Evropske unije i pravne stečevine EU.

Način tumačenja potpuno novog instituta „upravnih ugovora“ od strane domaćih pravosudnih organa utiče na kreaciju svijesti o bitnosti rješavanja i inkorporiranja upravnih ugovora, posebno kroz oblast javnih nabavki u Bosni i Hercegovini.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Samir Buljina odbranio magistarski rad