Konkurs za izbor u zvanje nastavnika na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku 13.03.15.

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Travniku broj 108/15 od 17.02.2015. godine, Univerzitet u Travniku raspisuje

 

K O N K U R S

za izbor u zvanje nastavnika

na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku

 

Izbor nastavnika u sva zvanja za naučne oblasti kako slijedi:

1. Krivičnopravna naučna oblast – 2 izvršioca

2. Građanskopravna naučna oblast – 2 izvršioca

3. Javnopravna naučna oblast – 2 izvršioca

4. Međunarodnopravna naučna oblast – 2 izvršioca

 

Uslovi konkursa:pored opštih uslova, kandidati za izbor u nastavnička zvanja moraju ispunjavati uslove propisane Zakonom o visokom obrazovanju SBK/KSB (Službene novine SBK/KSB broj 4/13).

Uz prijavu za izbor u nastavničko zvanje kandidati obavezno prilažu: biografiju, originalnu diplomu ili ovjerenu fotokopiju diplome o naučnom stepenu doktora nauka, spisak naučnih radova iz oblasti izbora objavljenih u relevantnim publikacijama, dokaz o objavljenim knjigama, udžbenicima, monografijama, (sve nakon sticanja posljednjeg izbora), dokazi o mentorstvu u postupku izrade doktorskih disertacija ili magistarskih radova (odluke o imenovanju) ukoliko se radi o izboru za vanrednog odnosno redovnog profesora, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu.

Ako je diploma stečena u inostranstvu, kandidat je obavezan dostaviti i rješenje o nostrifikaciji u Bosni i Hercegovini.

Svu neophodnu dokumentaciju za izbor kandidati su dužni dostaviti do 20.03.2015. godine na adresu: Pravni fakultet Univerziteta u Travniku, Azapovići bb, 71 250 Kiseljak.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Konkursi Konkurs za izbor u zvanje nastavnika na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku 13.03.15.