Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu održana međunarodna naučna konferencija „Univerzalnost rimskog prava“

Međunarodna konferencija “Univerzalnost rimskog prava” održana je  od 12. do 14. oktobra 2017. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu. Konferenciju su organizovali Balkanska Asocijacija za rimsko pravo i Pravni fakultet Univerziteta u Nišu, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

Rimsko pravo je temelj svih prava, na njemu počiva evropski ili kontinentalni pravni sistem, a nepravedno je zanemareno u eri globalizacije društva i pravnog sistema. Na to su stručnu javnost podsjetili učesnici međunarodne naučne konferencije „Univerzalnost rimskog prava“.

Konferencija, na kojoj se govorilo o kontinuitetu kulture Antičkog Rima u savremenoj Evropi, okupila je brojne eksperte istorije Rima i Rimskog prava iz Italije kao i poznavaoce rimske istorije i kulture iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i drugih balkanskih država. Doprinos radu konferencije dala je i v.ass. Benjamina Londrc, MA sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, izlaganjem na temu „Laesio enormis u islamskom pravu“.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu održana međunarodna naučna konferencija „Univerzalnost rimskog prava“