SVEČANI DOČEK BRUCOŠA NA PRAVNOM FAKULTETU UNIVERZITETA U TRAVNIKU

U srijedu, 4.10. studentima I godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku svečano su se obratili dekan acc. prof. dr Džemal Najetović i prodekanka za naučno-istraživačku djelatnost i razvoj doc. dr Ajla Škrbić.

Prodekanka doc. dr Ajla Škrbić je, u ime nastavnog kadra u svoje ime, srdačno pozdravila brucoše, i poželjela im dobrodošlicu na Pravni fakultet Univerziteta u Travniku. Čestitala im je ne samo na odabiru Fakulteta, već i njihove buduće profesije. Istakla je da je zanimanje pravnika časna i vrlo odgovorna profesija koja traži mnogo strpljenja i odricanja, ali pruža i jako puno zadovoljstva. Takođe, naglasila je da će im Pravni fakultet Univerziteta u Travniku pomoći da što lakše prebrode sve ove poteškoće.

Prodekanka Škrbić brucoše je kratko upoznala sa nastavnim kadrom Pravnog fakulteta, i istakla da ga čine mlade docentice i docenti, vanredne i redovne profesorice i profesori, te saradnice i saradnici. Objasnila im je da sve to za cilj ima izvođenje kvalitetne nastave i vježbi, te susretljivost i dostupnost osoblja studentima, kako bi svaki student ponaosob mogao dati svoj maksimum u sticanju znanja i vještina.

Na kraju im je rekla da pred njima predstoji najljepše razdoblje života – studiranje. „Ovaj period predstavlja jednu fazu u vašim životima koja će biti ispunjena sa mnogo smijeha, suza, sreće, ali i razočarenja; to je period u kojem ćete steći iskrene i životne prijatelje, a neki od vas i životne partnere. Iz tog razloga mi je posebno zadovoljstvo da upravo naš Pravni fakultet bude ne samo institucija u kojoj ćete se obrazovati u vrhunske pravnike, nego i vaš drugi dom.“, naglasila je Škrbićeva.

Nakon prodekanke brucošima se obratio i dekan Pravnog fakulteta. On ih je još jednom pozdravio i poželio im dobrodošlicu. Upoznao je studente sa istorijom Pravnog fakulteta i kazao im da je ovo jedanaesta godina rada Fakulteta, te da sa svakom godinom Fakultet postaje sve veći i sve značajnji. Naglasio je da se puno ulaže u kvalitet prostora u kojem studenti stiču znanja, takođe u akademsko osoblje koje će studentima to znanje prenijeti, ali i u administrativno osoblje, kako bi studentima proces studiranja bio što više olakšan. Dekan acc. prof. dr Džemal Najetović je brucošima naglasio da je Univerzitet u Travniku još 2016. godine uspješno dovršio proces akreditacije, te brucošima pojasnio šta to znači za njihove buduće diplome.

Drage studentice i dragi studenti, još jednom dobro došli i sretan početak prve akademske godine!

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti SVEČANI DOČEK BRUCOŠA NA PRAVNOM FAKULTETU UNIVERZITETA U TRAVNIKU