Potpisan Sporazum o saradnji GPBiH i Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku prof. dr. Džemal Najetović danas su u Glavnom uredu GPBiH u Sarajevu potpisali su Sporazum o saradnji.

Ovim sporazumom želi se unaprijediti saradnja projektima i aktivnostima u cilju rješavanja pitanja od zajedničkog interesa. Sporazum podrazumijeva naučnostručnu saradnju u edukaciji i usavršavanju studenata, kao i organizaciju specijalističkih kurseva, seminara i vježbi za zaposlene u GPBiH.

Sporazum predviđa i stručnu pomoć u istraživanju za potrebe naučnih, magistarskih i doktorskih radova policijskih službenika, kao i razmjenu stručnih osoba u cilju unapređenja izrade strateških dokumenata.

Direktor Galić i dekan Najetović iskazali su zadovoljstvo zbog danas ozvaničenog nastavka saradnje čiji konačni cilj jeste razvoj struke i nauke.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i zamjenik direktora GPBiH Zijad Srabović, kao i sekretar Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku Adnan Kruško.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Potpisan Sporazum o saradnji GPBiH i Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku