Poziv za dostavu radova za četvrti broj časopisa "Zbornik radova Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku"

Pozivaju se svi zainteresovani da dostave radove za četvrti broj časopisa Zbornik radova Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 1.10.2017. godine.

Finansijska koncepcija časopisa je zasnovana na samofinansiranju, kotizacija autora radova iznosi 50 KM (25 eura) po objavljenom radu. Časopis je indeksiran u COBISS bazi podataka i ima nekoliko tematskih cjelina, odnosno rubrika:

- Uvodna napomena: predstavlja uvodno poglavlje u Časopisu u kojem se daje kratak pregled sadržaja, sa posebnim osvrtom na dominantne i aktuelne teme ili priloge koji zaslužuju posebnu pažnju.

- Članci: objavljivati će se: (1) naučni i stručni radovi, sa naučnim i stručnim doprinosom, prema međunarodnim standardima, (2) pregledni radovi (radovi po pozivu iz određenih oblasti), sa obaveznim apstraktima, naslovima i ključnim riječima na B/H/S i engleskom/njemačkom/francuskom jeziku.

- Osvrti, prikazi recenzije: kao i u drugim sličnim periodičnim izdanjima, u ovoj rubrici objavljivati će se prikazi novih knjiga, općenito iz oblasti pravne nauke, posebno autora koji su angažovani na fakultetu i univerzitetu, kao i drugih relevantnih autora i zapaženijih naslova. Objavljivati će se i kraći izvještaji ili osvrti sa odabranih naučnih skupova i konferencija, kako na fakultetu, tako i izvan fakulteta.

- Izvori: u ovoj rubrici objavljivati će se faksimili ili prepisi značajnih izvora prava (u cjelini ili neki njihovi fragmenti), uz odgovarajuća objašnjenja i komentare (to mogu biti neke važne odluke državnih i drugih organa, zakonski tekstovi, izvještaji, fotografije i sl.).

- Zabilješke: u završnom dijelu časopisa objavljivati će se kratka hronika najvažnijih događaja na fakultetu ili univerzitetu u periodu koji „poklapa“ odgovarajući broj časopisa, bilježit će se i drugi događaji iz okruženja koji su od značaja za fakultet ili pravnu nauku uopće.

Upute za autore dostupne su na stranici fakulteta: http://pfk.edu.ba/v2/bs/naucni-rad/zbornik-radova-pravnog-fakulteta/uputstva-autorima.

Redakcija

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Poziv za dostavu radova za četvrti broj časopisa "Zbornik radova Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku"