Printaj ovu stranu

U Konjicu održano Savjetovanje posvećeno historijskom razvoju naučne misli u BiH

Naučno savjetovanje posvećeno historijskom razvoju naučne misli u Bosni i Hercegovini do kraja XX. stoljeća održano je 19. maja u Kongresnom centru Garden City u Konjicu.

Skup je otvorila savjetnica federalne ministrice obrazovanja i nauke Sanela Kuko, izrazivši uvjerenje kako će skup rezultirati kvalitetnim naučnim i stručnim izlaganjima, razmjenom znanja i iskustava, te otvoriti mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Međunarodni skup organiziralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, u saradnji sa Fakultetom humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Muzejom Hercegovina Mostar, a svoje radove je predstavilo  ukupno 70 sudionika u tri različite sesije - "Uspostavljanje institucionalnog okvira i perspektive razvoja nauke u BiH", "Historiografija, arhivistika i sociologija" i "Književna i kulturna historija, historija medicine i prirodnih nauka". Svoj doprinos u radu skupa dala je i viša ass. na Pravnom fakultetu, Benjamina Londrc, izlaganjem na temu nastanka i razvitka rimskopravne nauke u Bosni i Hercegovini.

Foto galerija