Predavanje o podsticanju i podržavanju inovativnosti na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku gostujućeg predavača iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dr Yehye

U utorak 23. maja 2017 godine na Pravom fakultetu Univerziteta u Travniku dr Yehya Al Marzouqi održao je predavanje za studente i profesore na temu uloge socijalnih inovacija u modernizaciji i transformaciji društva.

Dr Yehya je izvršni direktor kompanije Tawazon. Koautor je članaka objavljenih u Nacionalnom izdanju HRD-a i Američkom udruženju za obuku i razvoj (ASTD), i kao keynote govornik sudjelovao na domaćim i međunarodnim konferencijama. Dr Yehya je završio dodiplomski i postdiplomski studij u SAD-u, a doktorat na Sveučilištu Bradford u Velikoj Britaniji. Trenutno je izvršni direktor za upravljanje projektima u Tawazonu.

Dr Yehya su ugostili predstavnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, na čelu sa dekanom prof. dr Džemalom Najetovićem. Kompletan protokol posjete organizovao je viši asistent Haris Hasić, MA.

Dr Yehya govorio je o inovativnosti kao i značaju inovativnosti za društvo a posebno društvo u razvoju kao što je Bosna i Hercegovina. Inovativnost se smatra jednim od principijelnih pokretača razvoja privrede u bilo kojoj državi svijeta. Pokazao je na primjeru UAE kako primjena socijalnih inovacija dovodi do radikalne transformacije društva u svim njegovim oblastima (školstvo, zdravstvo, zapošljavanje, turizam, urbanizacija, industrijalizacija).

Na kraju održanog predavanja dekan Pravnog fakulteta je gostu uručio zahvalnicu za održano predavanje.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Predavanje o podsticanju i podržavanju inovativnosti na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku gostujućeg predavača iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dr Yehye