Svečana promocija doktora, magistara i bachelora na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku - 21.04.2017

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku 21.04.2017. godine upriličena je svečana promocija doktora, magistara i bachelora općeg i poslovnog prava. Svečanosti su prisustvovali,  predstavnici  političkog i društvenog života BiH, akademsko osoblje, studenti i njihove porodice, gosti i predstavnici medija.

Promocija je započela intoniranjem međunarodne studentske himne „Gaudeamus“. Program svečane promocije diploma vodila je prodekanesa doc. dr Ajla Škrbić. Prisutnima su se obratili: rektor prof. dr Rasim Dacić, dekan prof. dr Džemal Najetović, g. Zoran Matošević, pomoćnik ministra za obrazovanje SBK i prof. dr Ismet Alija, osnivač i glavni menadžer, čestitavši im na postignutom uspjehu i na zvanja koja su stekli. Predanost uspostavljanju i održavanju visokog nivoa kvaliteta pokazana je i dodjelom priznanja za izuzetno zalaganje i doprinos u razvoju nastavne i naučne djelatnosti. U konkurenciji profesora priznanje je dobila doc. dr Meliha Frndić Imamović, među asistentima nagrađeni su Benjamina Londrc, MA i mr. sc. Mezen Dervišević, a najuspješnijim zaposlenikom administrativno-tehničkih službi proglašeni su Bojana Koroman i mr. sc. Amir Vrhovac.

Na svečanoj ceremoniji proglašen je i student generacije, Nermin Šečo (prosjek 10.00).

Nakon toga je promovisano 5 doktora pravnih nauka iz različitih naučnih oblasti, 24 magistara prava i 161 bachelora općeg i poslovnog prava.

Slavljenici su se sa ceremonijalnim činom bacanja kapa, koji je obavljen u atriju Fakulteta pridružili brojnim generacijma, kojim se obilježava njihov izlazak iz statusa studenta u status odgovornih i aktivnih članova društva.

Nakon dodjele diploma organizovana je prigodna zakuska.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Svečana promocija doktora, magistara i bachelora na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku - 21.04.2017